Zijn er nog subsidiemogelijkheden voor mijn bedrijf?
13 november 2020 
1 min. leestijd

Zijn er nog subsidiemogelijkheden voor mijn bedrijf?

Elke ondernemer kan een financiële ondersteuning bij een investering goed gebruiken. Met een subsidie zijn investeringen net wat makkelijker te financieren en ligt een betere en/of duurzamere variant vaak binnen handbereik. Om die reden krijgt Factor.4.Change regelmatig de vraag of er nog subsidiemogelijkheden zijn. Het betreft vaak een vrij algemene vraag die pas beantwoord kan worden als de investeringsplannen wat concreter zijn.

Aan de hand van een concreet investeringsplan kan er beoordeeld worden of de investering voor subsidie in aanmerking komt. De meeste subsidies die verstrekt worden betreffen subsidies voor:

  • Energie en klimaat (duurzaamheid)
  • Dierenwelzijn en diergezondheid
  • Kennis en innovatie.

Komende maanden zijn er een aantal aanvraagperiodes voor subsidies. Graag stip ik deze aan om ze nog even duidelijk onder de aandacht te brengen.

Jonge Landbouwers investering subsidie (JOLA) – klik op deze link voor meer informatie

“Minimaal € 10.000, – en maximaal € 20.000, – subsidie”

Subsidie voor advieskosten (SABE) – klik op deze link voor meer informatie

“Kennis- of een cursusvoucher aan te vragen van € 1.500, – “

Subsidie voor o.a. zonnepanelen (SDE++) klik op deze link voor meer informatie

“CO2-uitstoot verlagen met acceptabele terugverdientijd”

Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV) – klik op deze link voor meer informatie

“In gunstige situaties kan uw netto voordeel oplopen tot 25% van het totale investeringsbedrag.”

De komende maanden zijn er verschillende subsidiemogelijkheden waar u als ondernemer gebruikt van kunt maken. Ons advies is om tijdig in beeld te brengen of u voldoet aan de voorwaarden van de regeling en een stappenplan te maken hoe u het maximale uit uw subsidieaanvraag haalt. Wij ondersteunen u graag door u te begeleiden gedurende deze aanvraag. Neemt u daarvoor contact met ons op.

Over de schrijver
Als adviseur richt Jolte zich vooral op de inpassing van de wet- en regelgeving op uw agrarisch bedrijf. Wet- en regelgeving lijkt vaak beperkend en soms bedreigend, maar biedt naar zijn mening ook weer kansen. Het is voor hem een uitdaging om met een goede onderbouwing de mogelijkheden per bedrijf in beeld te brengen en daar u als ondernemer mee voort te helpen.
Reactie plaatsen