Subsidie voor advieskosten (SABE)
13 november 2020 
0 min. leestijd

Subsidie voor advieskosten (SABE)

Afgelopen zomer heeft minister Schouten aangekondigd dat er een subsidieregeling komt die scholing en advies binnen de agrarische sector gaat stimuleren. Dit betreft de Subsidiemodule Agrarische Bedrijfsadvisering en Educatie (SABE). Vanaf 30 november 2020 tot 28 februari 2021 is het voor u als ondernemer mogelijk om een kennis- of een cursusvoucher aan te vragen van € 1.500, -.

“Kennis- of een cursusvoucher aan te vragen van € 1.500, – “

Per kalenderjaar heeft u de mogelijkheid om een voucher aan te vragen. U kunt deze besteden aan advies welke aan de gestelde voorwaarden voldoet. De volgende onderwerpen staan o.a. in de regeling vermeld:

  • Bedrijfsovername
  • Samenwerkingen
  • Persoonlijke ontwikkeling van ondernemers
  • Duurzame ontwikkeling van bedrijven
  • Natuur inclusieve landbouw
  • Verlagen stikstof emissie

U kunt de kennisvouchers aan vragen op de site van RVO.

Uiteraard kunt u uw vouchers bij ons Factor.4.Change, bestaande uit onafhankelijke adviseurs, besteden. Neem gerust contact op voor meer informatie over het aanvragen of besteden van uw kennisvouchers.

Over de schrijver
Als adviseur richt Jolte zich vooral op de inpassing van de wet- en regelgeving op uw agrarisch bedrijf. Wet- en regelgeving lijkt vaak beperkend en soms bedreigend, maar biedt naar zijn mening ook weer kansen. Het is voor hem een uitdaging om met een goede onderbouwing de mogelijkheden per bedrijf in beeld te brengen en daar u als ondernemer mee voort te helpen.
Reactie plaatsen