Met enkele stappen uw paarden zelf registreren bij RVO
15 april 2021 
0 min. leestijd

Met enkele stappen uw paarden zelf registreren bij RVO

Vanaf 21 april 2021 wordt de identificatie en registratie (I&R) van paarden, vanwege een nieuwe Europese Diergezondheidsverordening, in Nederland ingevoerd. Dat betekend dat alle paardenhouders moeten registeren welke paarden op hun locatie worden gehouden. Voor de paardensector een grote verandering!

Als paardenhouder moet je zelfstandig een aantal eerste stappen zetten. Je kunt deze stappen nu al uitvoeren. Zo moet je een UBN-nummer aanvragen of de diersoort paardachtigen activeren. Daarnaast moet je jouw paarden voor de eerste keer aanmelden. Deze laatste stap zou je wel met een machtiging kunnen uitbesteden. Maar waarom zou je deze eenvoudige stappen niet zelf doen?

Als je niet bekend met deze extra administratieve last kunnen wij ons voorstellen dat je tegen deze verplichting op ziet. Om het voor je zo makkelijk mogelijk te maken hebben wij op onze website een aantal handleidingen opgenomen. Met deze handleidingen bent je snel op de juiste plek op de site van RVO. En weet je heel goed welke stappen je dient te ondernemen. Ook hebben wij enkele veel voorkomende vragen reeds voor jouw beantwoord.

Wat ons betreft neem je een kijkje op onze website en ervaar het gemak van onze handleidingen.

Indien je vragen hebt laat dan een reactie achter onder dit artikel of neem contact met ons op.

Binnenkort zullen wij nog meer informatie plaatsen over regelgeving waar jij als paardenhouder mee te maken kunt krijgen. Op de hoogte blijven? kijk regelmatig op onze website of volg ons op één van onze sociale kanalen.

Over de schrijver
Als adviseur richt Jolte zich vooral op de inpassing van de wet- en regelgeving op uw agrarisch bedrijf. Wet- en regelgeving lijkt vaak beperkend en soms bedreigend, maar biedt naar zijn mening ook weer kansen. Het is voor hem een uitdaging om met een goede onderbouwing de mogelijkheden per bedrijf in beeld te brengen en daar u als ondernemer mee voort te helpen.
Reactie plaatsen