Op zoek naar kwalitatief en betaalbaar advies en administratie?

Maak gebruik van onze specialistische kennis van de agro sector

Op zoek naar kwalitatief en betaalbare  advies en administratie?

Maak gebruik van onze specialistische kennis van de agro sector

voerhek koeien
Register Belasting Adviseurs

Bent u op zoek naar specialistische gesprekspartners met kennis van de agrarische sector? Mensen die weten wat er speelt op uw bedrijf, de Agro sector van binnenuit kennen en de impact van de huidige wet- en regelgeving begrijpen? Factor 4 Change is er met haar advies dan voor u.

 

Bij Factor 4 Change (afgekort F4C) vindt u specialisten met jarenlange ervaring op het administratieve, het fiscale, het financiële vlak en diepgaande, brede kennis van de wet- en regelgeving waar u als agrariër mee te maken heeft. Met aan het roer Jan Kappers, Jolte Pot en Teo Cazant vindt u drie boerenzonen tegenover u. Zij combineren meer dan twintig jaar ervaring in het advieswerk, onder meer als collega’s bij Alfa Accountants en adviseurs en zijn lid van de Vereniging Agrarische Bedrijfsadviseurs (VAB) of het Register Belastingadviseurs (RB).

review Jacob
"De grote kracht van Factor 4 Change is de laagdrempeligheid. De hedendaagse landbouw is zeer dynamisch. Wekelijks zijn er vragen waar je als ondernemer over wilt sparren. Zowel Jan als Jolte zijn ten alle tijde beschikbaar voor een passend advies op alle facetten waar je als ondernemer mee te maken hebt. F4C is qua kennis niveau, maar ook procesmatig van een ongekend niveau. De samenwerking met factor4change zorgt continue voor positieve impulsen in het bedrijfsproces, waardoor mijn onderneming zich blijft ontwikkelen."
Jacob van Emst, Hattem - melkveehouder

U kunt bij F4C onder meer terecht voor advies en begeleiding van:

Subsidiemodule Agrarische Bedrijfsadvisering en Educatie (SABE)

Jaarrekening

Vraagt u zich af of u niet te veel betaalt voor uw jaarrekening? Of bent u niet meer tevreden over uw huidige boekhouder? F4C heeft ruime ervaring met het opstellen van jaarrekeningen. F4C staat voor duidelijke rapportages en kan wanneer u het wenst uw verschillende jaarrekeningen ook geconsolideerd presenteren.

uitdraai cijfers jaarrekening

Dashboard

Wilt u niet meer wachten op de jaarrekening om inzicht te krijgen in uw resultaten? F4C biedt u het gebruik van ons dashboard waarmee u per maand of kwartaal uw resultaten kunt volgen. Wilt u meer weten over bepaalde kosten? Klik dan door tot u bij de betreffende factuur uit komt en u antwoord krijgt op uw vraagstelling.

vergelijkende cijfers

Benchmarken

Op zoek naar een goede benchmark voor vergelijkingscijfers van vergelijkbare bedrijven (in kg meetmelk of hectare) en studiegroep-overzichten voor uw studiegroep?  Factor.4.Change brengt de financiële en technische cijfers voor u in beeld, zodat u 'morgen' inzicht heeft om de gewenste veranderingen vorm te geven. 

F4C bedrijfsplan Agro

Financierings- en investeringsvraagstukken

Bent u ook benieuwd of uw investeringsvraagstuk succesvol kan worden gefinancierd? Wij brengen eerst uw concept financieringsplan in beeld. Op basis van dit concept plan bepalen wij samen met u op welke wijze de gewenste financiering succesvol wordt aanvraagt.

percelen

Mest en GLB-regelgeving

Vraagt u zich af of uw administratie wel controle-proof is? Of heeft u ondersteuning nodig bij uw administratie? Factor.4.Change zorgt ervoor dat uw administratie goed onderbouwd en gebruiksvriendelijk in elkaar zit en daarbij voldoet aan de regelgeving.

zonnepanelen

Subsidies

Benieuwd of er subsidiemogelijkheden zijn? Of zou u graag ondersteuning wensen bij uw aanvraag voor subsidie op uw stal of bedrijfsonderdelen? In overleg met u begeleiden wij u bij uw aanvraag.
milieutekening

Vergunningen en ruimtelijke ordening

Is uw vergunning niet up to date? Of bent u voornemens om uw bedrijfsvoering te wijzigen? Factor.4.Change helpt u uw situatie te beoordelen en ondersteunt u bij het aanvraag proces.
processen melkvee

Optimalisatie van de bedrijfsstrategie / processen

Is bedrijfsoptimalisatie voor u als ondernemer ook een terugkomend vraagstuk?  Met de procesanalyse van Factor.4.Change brengt u uw ruwvoer, jongvee en melkvee proces (inclusief arbeid) in beeld. Vervolgens krijgt u handvaten aangereikt om uw bedrijfs-, processen en -rendement verder te optimaliseren.
bedrijfsoverdracht

Bedrijfsopvolging

Bent u op zoek naar iemand die uw bedrijfsovername op een juiste wijze kan begeleiden en de samenhangende elementen (toekomstige ondernemer, gezin en ouders) zorgvuldig bespreekbaar maakt? Bij Factor.4.Change zijn wij (boerenzoons) van mening  dat wij dit gehele proces voor u passend en vertrouwelijk kunnen begeleiden. Wij kunnen desgewenst op onderdelen expertise (fiscaal, coaching) toevoegen aan ons team. Factor.4.Change laat uw bedrijfsopvolging in goede banen verlopen. 
samenwerken

Samenwerkingsplannen

Overweegt u een samenwerking aan te gaan met derde partijen? U wilt dan  goed helder hebben wat u en de ander beogen te realiseren tijdens de samenwerking en op welke wijze dat uitgewerkt zal worden. Factor.4.Change begeleidt partijen in het formaliseren van de gemaakte afspraken en beoogde doelen. Denk bijvoorbeeld aan de samenwerkingsakte en financiële begroting. Factor.4.Change ontzorgt partijen tevens bij de overdracht van rechten en overige zaken. 
F4C eenmanszaak vof of BV

Rechtsvorm

Is het verstandig om uw partner of kind te laten toetreden? Betaalt u te veel belastingen en wilt u dit verminderen? F4C neemt u graag mee in de mogelijkheden. Vaak kan er door uw rechtsvorm te wijzigen al veel belasting bespaard worden. 

F4C vermogen planning

Huwelijkse voorwaarden, Testament, Vermogensplanning

Heeft u uw testament goed geregeld? Is uw vermogen zodanig dat het verstandig is om een schenkingsplan op te richten? Of betaalt u dusdanig veel vermogensbelasting dat u nadenkt om een BV op te richten? F4C heeft veel ervaring met vermogensadvies en adviseert u graag bij het maken van de juiste keuzes.
F4C fiscaal en juridisch advisering

Fiscaal-Juridisch advies

Voldoet uw VOF-akte van ooit nog wel aan uw huidige situatie? Zijn uw overeenkomsten nog up-to-date (zowel fiscaal als juridisch). Zijn alle facetten omtrent uw B.V. nog actueel? Samen met F4C kunt u deze belangrijke juridische stukken doorlopen en indien nodig optimaliseren.

bezwaar- en beroep

Juridische ondersteuning bij bezwaar en beroep

Bent u het niet eens met een ontvangen beslissing van bijvoorbeeld de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)? Als er kans van slagen is, ondersteunt  Factor.4.Change u graag met het opstellen van bezwaar. Factor.4.Change kan voor u ook de beroepsprocedure voeren.
F4C fiscaal advies

Belastingaangifte

Ondersteuning nodig bij uw belastingaangifte? Uw fiscale rechten en plichten houdt F4C voor u in het oog. F4C heeft jarenlange ervaring in de wondere wereld van de agrarische fiscaliteit

Het complete plaatje voor de agrarische sector


Onze dienstverlening voor u als agrarisch ondernemer laat zich eenvoudig in drieën delen:

Subsidiemodule Agrarische Bedrijfsadvisering en Educatie (SABE)

Administratie & Fiscaliteit

Het bijhouden en begrijpen van een boekhoudkundige administratie is niet voor iedereen weggelegd. Maar voor u als ondernemer is inzicht en optimalisatie van groot belang. Een altijd beschikbare administratie begeleid door een goede fiscale adviseur zorgt dat u klaar bent voor de toekomst.

cijfers

Strategie & Financiering

Uw onderneming is een samenspel van mensen, dieren, middelen  en kapitaal. Alle elementen worden bij elkaar gebracht om uw doelen te gaan realiseren. Een gedegen bedrijfsplan gecombineerd met een passend financieringsplan is de basis van uw toekomstig succes.
regelingen RVO

Wet & Regelgeving

Wet- en regelgeving zijn de kaders waarbinnen u als ondernemer moet bewegen. Velen zien ze als bedreigend  en willen  zich zo min mogelijk erin verdiepen. Met een goede administratie en onderbouwing is vaak meer mogelijk dan u in eerste instantie denkt en bent u klaar voor de toekomst.
In de praktijk gaan die twee vaak hand in hand. Bij F4C kunt u terecht voor het complete plaatje. Wij willen u helpen en niet alles uit handen nemen. U bepaalt zelf het serviceniveau. Dankzij de korte lijnen is de juiste persoon bovendien altijd in de buurt. Stel uw vraag. Wij komen met het antwoord.
F4C

Waarom Factor 4 Change?

Als onafhankelijk gesprekspartner kijken wij met open vizier naar uw agrarische onderneming. Centraal staat u. Met u zullen wij uw vraag- en/of probleemstelling eerst duidelijk op papier zetten. Op basis daarvan doen wij u dan een voorstel over ons advies- en administratie traject, ondersteund met een offerte voor de te volgen stappen.

Hebben wij een overeenstemming met u over uw vraagstelling, het te volgen traject en het einddoel? Dan gaan wij meteen voor u aan de slag. De lijnen zijn kort. U weet waar u aan toe bent, want uiteraard: afspraak is afspraak.

"Kies voor inzicht, overzicht en vooruitzicht"
factor4change administratie en advies

Actualiteiten

Bent u benieuwd naar Factor 4 Change? Waar staan wij voor? Wat vinden wijzelf van de ontwikkelingen in de agrarische sector? Wij delen onze kennis graag met u. Soms feitelijk, soms opiniërend. Lees mee en reageer!

Team F4C

Uw financiële en juridische vraagbaak in de agrarische sector

F4C kent het agrarische bedrijf in al zijn facetten. Wij weten waar u vandaan komt, wat er vandaag de dag speelt en wat past binnen uw toekomstplannen. Heeft u vragen op financieel of fiscaal vlak of op het gebied van de wet- en regelgeving, dan zijn wij uw vraagbaak. Terwijl u doet waar u goed in bent, komen wij met de antwoorden die u zoekt. Snel, helder en effectief.

team F4C administratie en advies

Jan Kappers

Jan, opgegroeid op een melkveebedrijf in Dalfsen, is adviseur met meer dan 25 jaar ervaring in de agrarische sector, vooral in de dierlijke sectoren. Bij onder meer melkveehouderijen was hij nauw betrokken bij het samenstellen van rantsoenen, het opmaken van bedrijfsplannen en het uitwerken van financieringsaanvragen.

Jan kan informatie goed plaatsen, durft de vinger op de zere plek te leggen, maar heeft ook zeker oog voor de menselijke kant van een agrarische onderneming. Zijn streven is duidelijk. Jan wil inzicht, overzicht en vooruitzicht bieden.

Jolte Pot

Jolte koos tijdens zijn jeugd op een fokzeugenhouderij al voor een toekomst in de agrarische sector. De afgelopen 19 jaar specialiseerde hij zich in het advieswerk aan agrariërs op het gebied van het mestbeleid, GLB-beleid, subsidies, pacht en vergunningen.

 Vanuit zijn sterke rechtvaardigheidsgevoel, zet Jolte zich 100% en meer in om voor u als ondernemer het maximale eruit te halen. Als het nodig is, gaat hij bezwaar- en beroepsprocedures niet uit de weg. Met succes! Hij behaalde afgelopen jaren vele positieve resultaten. Met recht kan hij worden aangemerkt als specialist op zijn vakgebied.

Teo Cazant

Teo is opgegroeid op een melkveebedrijf en na zijn studie agrarisch ondernemerschap de administratieve sector ingerold. Teo heeft meerdere jaren klanten als relatiebeheerder begeleid en heeft naast het opstellen van vele jaarrekeningen zijn klanten begeleid in het optimaliseren van de fiscale aangiftes. Om klanten nog beter te voorzien van fiscale aandachtspunten voor optimaliseren heeft Teo diverse fiscale opleidingen gevolgd.

Teo is iemand die mee denkt met u als klant, het proces optimaliseert en u als klant optimaal begeleid in het jaarrekening proces en uw fiscale aangiftes. Uw administratie is zeker aan Teo toevertrouwd.