meer over....

Jolte Pot

Jolte

 

Ik ben Jolte Pot, woon in Zwolle en ben opgegroeid op een fokzeugenbedrijf in het zuidwesten van Drenthe. Ik hielp mijn ouders graag, zowel met de dieren als met het papierwerk. De regelgeving waarmee het bedrijf te maken had, intrigeerde me. Op dit moment hebben mijn ouders in de voormalige boerderij een Escaperoom. Achter de schermen begeleid ik hun in dit stukje nieuwe ondernemen.

“Ik wil het u zo makkelijk mogelijk maken”

Integraal advies

Na mijn studie agrarische bedrijfskunde ging ik in 2001 als bedrijfskundig adviseur bij Alfa Accountants en Adviseurs aan de slag. Hier heb ik het bedrijfskundig team in 18,5 jaar mogen helpen uitbouwen van twee naar acht personen. In de beginjaren was de bedrijfskundige functie nog vrij basaal. Gedurende de jaren zijn wij op allerlei deelterreinen van de agrarische sector actief geworden, zeker ook op het gebied van de wet- en regelgeving. Dankzij die ervaring kan ik u nu een integraal advies geven, rekening houdend met alle facetten waarmee u als agrarisch ondernemer te maken heeft. Ik wil het u zo makkelijk mogelijk maken.


Stikstof problematiek

De huidige stikstof problematiek kan ondertussen rekenen op mijn niet aflatende interesse. Ik volg de knelpunten op de voet en zoek voortdurend de mogelijkheden voor agrariërs. Ik ben voorstander van het uitgangspunt dat wij moeten voorkomen dat stikstof onnodig uit beeld verdwijnt, tegelijkertijd wil ik het maximaal haalbare voor agrariërs behalen. Met die insteek zit ik ook in de landelijke werkgroep stikstof depositie registratie systeem (SDRS) en ben ik regelmatig in contact met ambtenaren op het ministerie.

“Ik ga graag de uitdaging aan uw probleem op te lossen”

Grote diversiteit

Ik werk vanuit een sterk rechtvaardigheidsgevoel, de drive tot het uiterste te willen gaan en het streven altijd transparant te zijn. Om het uiteindelijke doel te behalen, durf ik af te wijken van de gebaande wegen. Juist omdat ik het complete plaatje zie. De kaders van de regelgeving, het doel dat daarmee wordt beoogd, bepalen uiteraard het speelveld. Maar daarbinnen is altijd een passende oplossing te vinden voor u.


Mijn beeld van de agrarische sector is dat er een grote diversiteit is aan ondernemers. Elke agrariër kent zijn eigen uitdaging, waarbij hij voortdurend wordt geconfronteerd met wijzigingen in de wet- en regelgeving. De kunst is om elke bedreiging om te zetten in een kans. Die uitdaging ga ik graag met u aan.

Benieuwd naar mijn geschreven nieuws items?

arrow_drop_up arrow_drop_down