meer over....

Jan Kappers

Jan

 

Mijn naam is Jan Kappers, geboren en getogen op een melkveebedrijf en inmiddels meer dan 25 jaar nauw betrokken bij het adviseren van ondernemers in de melkveehouderij.


Sparringspartner

Naast mijn rol als zelfstandig adviseur bij Factor.4.Change ben ik financieel manager bij Klaver Kaas in Noord-Holland en medebestuurder bij Kaas van Noord-Holland. Klaver kaas produceert kaas op basis van geiten-, schapen- en koeienmelk en verwerkt daarnaast jaarlijks ruim 20 miljoen kilo melk melk tot speciaal kazen. De familie Klaver acteert al ruim 40 jaar in deze nichemarkt, waarvoor zij 150 verschillende soorten kaas produceert. Die gaan zowel naar eigen winkels als diverse andere afnemers.


Als financieel manager ben ik bij Klaver Kaas verantwoordelijk voor de administratie, waaronder ook de maandelijks financiële rapportages. Tegelijkertijd ben ik sparringpartner en adviseur voor de ondernemers, waarbij ik volop meedenk en -kijk in alle facetten die voorkomen bij het ondernemerschap.

"50% van mijn tijd besteed ik aan Klaver Kaas en 50% van de tijd wil ik u meer dan 100% helpen uw dromen waar te maken" 

In de jaren bij Alfa Accountants en Adviseurs heb ik mij  gespecialiseerd, in het uitwerken en uitzetten van financieringsaanvragen, samenwerkingsvraagstukken, lonende exploitatiewaarde in het kader van bedrijfsovername en het begeleiden van bedrijven aan de hand van kwartaalcijfers. Daarnaast ben ik als adviseur jaren betrokken geweest bij European Dairy Farmers (EDF), Melkveestudieklub Morgen en andere studiegroepen. Een mooie plek om kennis te delen en visies aan te scherpen.

Mijn motto is ook hier: 'Inspraak zonder inzicht, leidt tot uitspraak zonder uitzicht!’

In mijn eerste jaren was ik voeradviseur. Zo leerde ik alles over rantsoen, voeding en bemesting. Tijdens mijn BESTRA-periode bij Hendrix UTD (vanaf 2000) heb ik de bouwstenen rondom de drie belangrijkste processen (melkvee, jongvee en ruwvoer) in de melkveehouderij eigen gemaakt. Hierbij draait het om de koppeling van mineralen en drogestofproducties van uw eigen ruwvoer aan de groei van jongvee en de productie van melk.

 Door dit vervolgens te koppelen aan de toegerekende financiële kosten en opbrengsten, krijgt u een compleet overzicht. U krijgt inzicht in de sterke en zwakke punten van uw bedrijfsproces in beeld en ziet sneller en beter de verbanden. Simpel gezegd  koppelen wij uw kringloopwijzer,  aan de jaarrekening. Zo kunt u als ondernemer gerichte keuzes maken.

John Klaver

"Jan is eerlijk, begripvol en recht door zee, hij zegt waar het op staat en bied een luisterend oor.

Ik heb Jan ruim tien jaar geleden leren kennen als begeleider van een studiegroep van grote melkveebedrijven.  Later zijn wij (ook) op financieel gebied gaan samenwerken. Met zijn duidelijke aanpak is de boeren praktische achtergrond van Jan terug te zien in zijn werk.

In de afgelopen jaren heeft Jan heel veel voor de familie Klaver betekend. Hij heeft het bedrijf op een hoger level gebracht en hierdoor hebben wij onwijs grote stappen kunnen maken. En dat zullen we samen met Jan blijven doen!"

John Klaver, Winkel - melkveehouder

Benieuwd naar mijn geschreven actualiteiten?